Прес информация


Уважаеми колеги,

„Искри от асфалта – движение и цвят” е еднодневно приключение за деца и възрастни, които заедно ще създават лагерни колички – от проектирането и изработването на конструкцията до дизайна и оцветяването. Когато количките са готови, ще направим състезание за красота и за скорост с награди. През целия ден децата, които пожелаят, могат да снимат, напътствани от професионални фотографи

Каним ви на „Искри от асфалта”
на 8 юни 2013 г. (събота) от 9.00 до 18.30 ч.
в Борисовата градина, в района на сцената (Лятната естрада).

За един ден алеите ще се превърнат в работилница за лагерни колички и в писта за състезание.

За децата това е начин да творят и да се забавляват заедно с родителите си, а за родителите е и малко носталгично преживяване от времето, когато те самите като деца са правили и карали лагерни колички.

Еднодневното приключение има и благотворителна кауза, заради която определихме 10лв. такса за участие. Събраните пари ще бъдат дарени от името на всички участници на защитеното жилище „Заедно” и ще се използват за професионалното развитие на децата от жилището.

„Искри от асфалта” е провокация към младите хора да излязат от света на интернет и да поработят на открито заедно с други млади хора. Изолирането пред компютъра все по-често не позволява на децата да открият и да развият талантите си. Приключението в Борисовата градина е нашия опит да им покажем, че навън има много и различни интересни неща и чрез тях могат да открият таланта си, може би бъдеща професия или хоби.

„Искри от асфалта – движение и цвят” се осъществява с подкрепата на Столичната община, Програма „Култура”.
Наши партньори са още Атера Дизайн, Сибела, Мебели Рокозо, Униор България, Форест Трейд, Медиа Сторм, Биг Нойз Ейджънси, Вяра Пантелеева, Балет „Киви” и Анелия Николова. Те осигуриха материали и опитни професионалисти, които ще помагат за създаването на лагерните колички. Материалите не вредят на природата и са безопасни за хората.

Лагерната количка е част от детството на няколко поколения, които са правили и карали такива колички. Върху простата й конструкция, лесна за изпълнение, децата и родителите им ще имат възможност да фантазират и да създават уникален дизайн.

Чрез това приключение за деца и възрастни обръщаме внимание и върху градската среда и развитието на инфраструктурата на града – паркът и улицата могат да съжителстват в хармония, да се развиват, а чрез тях да се развиват и да бъдат активни и младите хора.

Ще се радваме да се присъедините към нас. Още повече ще се радваме, ако решите да се забавлявате заедно с децата си в „Искри от асфалта” :)

Повече информация можете да намерите на сайта ни http://iskriotasfalta.org
Информация за Защитено жилище „Заедно” ще откриете на http://www.podslon.org

За допълнителна информация:
„Две плюс едно” ЕООД, Любе, 0878 577 560, info@iskriotasfalta.org

Документи за сваляне:


pokana-iskriotasfalta.org
sketch-borisova-kolichki

banner-iskriotasfalta

lagerna-kolichka

lagerna-lager